14:30

Västerås SK FK P07 Grön

Referat: IFK Västerås FK P06 Lag Blå - Västerås SK FK P07...

En klar men kylig höstdag välkomnade vi VSK till spel i Svarta serien på R10. Det var en något lerig och medtagen gräsplan som erbjöds killarna idag.

Med gårdagens match i färskt minne ställde vi upp med en försvarsinriktad nia med fyrbackslinje, tre mittar och endast en toppforward. Vi ville spela med korta spelavstånd i linjerna för att bli kompakta centralt. Tanken var att säkra bakåt, bygga upp självförtroende och gradvis kunna lyfta hela laget till ett mer offensivt spel.

Första perioden var tät och det skapades ganska lite åt båda hållen, perioden slutar 1-1 och det känns skönt att vi är trygga i försvarsspelet och kan ställa VSK offside vid ett flertal tillfällen genom bra disciplin i att hålla brytlinjen rak och hög.

I andra perioden pressar vi högre än i första och det ger utdelning både till 2-1 och 3-1, bland annat genom en mycket fin väggkombination mellan Oskar Mäkk och James. I det läget hade vi VSK i brygga men ett par tveksamma situationer där vi ställer motståndarna i offside men tyvärr inte får domsluten med oss så lyckas VSK både reducera och kvittera innan perioden är slut.

Tredje perioden blir inte lika välspelad som de första men viljan och kämpainsatsen finns där så vi går för vinst. Sista tio minuterna har vi etablerat en hög press och skapar en hel del avslut och farligheter i VSK:s box men får tyvärr ingen utdelning. Istället gör VSK en fin kontring i sista spelminuten som toppforwarden förvaltar elegant till 3-4 och VSK vinst.

Surt för oss men samtidigt roligt att notera killarnas inställning och vilja i matchen, den var det inget fel på, bra jobbat!!

Tack till VSK, domaren och den stora publiken som bjöds på en riktigt spännande match idag!